От 15 юни – сряда, започват ремонтите на „Топлофикация” в София и съответно спирането на топлата вода в отделни райони.

Ремонти тази година ще има в 10 района – най-засегнати са хората от кв. „Лозенец”, които и миналата година бяха почти цяло лято с разкопани улици. Без топла вода ще останат и някои адреси в кварталите „Младост”, „Сердика”, „Лагера”, „Разсадника”, „Красна поляна”, „Надежда”, „Хиподрума”, „Овча купел-2” и „Красно село”.

В повечето райони ремонтите ще продължат повече от месец.

От „Топлофикация” уточняват, че повечето обекти са били планирани за рехабилитация през 2015 г., но непредвидени усложнения довели до отлагане на ремонтите за тази година.

Още от 15 юни без топла вода ще останат следните адреси в кв. „Лозенец”: ул. „Драгалевска”, бл.№№-8-14 и 23-29, бул. „Черни връх”, бл. №№ 15 и 22, бул. „Никола Вапцаров”, № 10, „Фортера” ЕАД, Петрол, Банка „Пиреос”, АТЦ. По план ремонтът по тези улици ще продължи почти до край на юли.

В другите райони спирането на вода ще е по график, публикуван на сайта на „Топлофикация – София”.

"Осъзнаваме сериозното неудобство, което създаваме на столичани и поднасяме извинения на всички граждани, които ще изпитат затруднения поради нашите ремонти. Но в същото време отново ще припомним, че рехабилитацията на топлопреносната мрежа в града е от изключителна важност и процесът не може да бъде отлаган, защото той е в интерес на клиентите”, извиняват се от дружеството.

От там обещават да спазят сроковете за пускане на топлата вода, но обясниха, че те зависят от капризите на времето.

Целта е тази година да бъдат обновени около 30 км от топлопреносната мрежа.

Вижте повече във видеото.