Може и много да валя, но пък без дъжд няма дъга... В Пловдив двойна.

Главната улица на Сливен след вчерашния порой и след ремонт на ремонта, е около прага за високи води.

Дъждове, порои, а някой кара колело. И му е пъстро и шарено... чадърчето.

През последните 12 часа, отново най-много валя в северозападна България- Враца 20 л/кв.м

Днес ще преобладава облачно време. С временни прекъсвания валежите ще продължат, но вече ще са по-слаби. Ще духа умерен, в Източна България и временно силен северен вятър. Хладно време с максимални температури ще са между 11° и 16°.

Над планините ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, над 1800 метра – от сняг. Ще духа умерен северен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток и ще се усили. Максимална температура на 1200 метра около 6°, на 2000 метра – около 0°.

През нощта, главно в югозападната половина на страната, валежите временно ще спрат. В останалите райони, с прекъсвания ще продължи да превалява. Утре около и след обяд отново на много места ще има превалявания от дъжд. Вятърът ще е умерен, в Източна България временно и силен - от север, северозапад. Минималните температури ще са между 5° и 10°, максималните между 13° и 18°.
През празничните почивни дни и в понеделник ще има разкъсвания и намаления на облачността, с по-голяма вероятност преди обяд. Все още на много места ще има и превалявания, краткотрайни, главно около и след обяд и до полунощ, в отделни райони са възможни и гръмотевици. В петък в западните райони ще духа слаб северозападен вятър, в източната половина - до умерен, от север-североизток. В събота ще се ориентира от юг; през следващите дни - от югоизток-изток. Ще продължи бавно да се затопля, но ще остане по-хладно от обичайното за периода.