Код оранжево е в сила днес в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Русе и Благоевград с предупреждения за температури от 37 до 39 – 40 градуса. В останалите области е в сила жълт код за 34 до 37 градуса.

Днес ще е слънчево и горещо. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са между 34° и 39°.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 29 – 32°. Температурата на морската вода е 25 – 26°. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала.

В планините ще е слънчево. Ще духа слаб, по билата – до умерен, североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра – около 20°.

През следващите три дни времето ще бъде слънчево и горещо; максималните температури на места в низините ще достигат 39° – 40°. Вятърът ще е слаб, по морския бряг – до умерен от североизток.

Във вторник и сряда от североизток ще проникне малко по-хладен въздух. Ще бъде предимно слънчево, но ще се развива купеста облачност, има малка вероятност за изолирани краткотрайни валежи. Температурите в Южна и Западна България ще останат без промяна, а в североизточните райони ще са с два-три градуса по-ниски.