Днес над по-голямата част от страната ще е предимно облачно, но само на изолирани места, главно в Северна и Източна България, ще превали слаб сняг.

Над югозападните райони и западната част на Горнотракийската низина облачността ще е разкъсана, намаляваща до незначителна. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.

Максималните температури ще са от минус 4° в североизточните райони до плюс 13° в югозападните.

Над планините облачността ще е разкъсана, по-значителна – над Стара планина и на отделни места там ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен вятър от изток-югоизток, по билата – от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра – около минус 4°.

През следващото денонощие ще има разкъсана облачност, значителна – над Северна и Източна България. Почти без валежи. Вятърът ще е слаб, в източните райони – умерен от изток-североизток. Студено, с минимални температури между минус 9° и минус 4° и максимални от минус 5° – минус 3° в Северна България до 1° – 6° в Южна.

През следващата седмица валежи не се очакват. В началото ще е и доста студено, но ще започне бързо затопляне.

В понеделник и вторник ще има и слънчеви часове, но и по-значителни увеличения на облачността. Първия ден ще е почти тихо, втория – ще се появи северозападен вятър и постепенно ще се усили.

В сряда вятърът ще отслабне, в източните райони и ще стане северен. Над по-голямата част от страната ще се установи предимно слънчево време, което ще се задържи и през следващите дни.

В четвъртък вятърът ще отслабне още, в отделни райони и ще стихне.