Днес над източната половина от страната облачността ще остане предимно значителна и на отделни места, главно в югоизточните райони, ще превали слаб дъжд.

Над западната половина на страната облачността ще се разкъсва и намалява, и ще има повече слънчеви часове. Ще продължи да духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България - до умерен североизточен вятър. Максимални температури предимно между 15° и 20°.

Над планините ще е предимно облачно, по билата мъгливо. На отделни места, главно в планините от Южна България,ще превали дъжд, над 2000 метра – слаб сняг. Ще духа до умерен вятър от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 3°.

През нощта облачността над много райони от страната ще се разкъса, на места и намалее. Минимални температури между 3 и 8°, малко по-високи по морския бряг и в крайните югозападни райони.
    Утре на по-голямата част от страната ще има разкъсана облачност в отделни райони намаляваща до слънчево. В сутрешните часове на много места ще има ниска облачност или мъгла, а през деня над източните и югозападните райони облачността ще се задържи значителна и на отделни места там ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, по морския бряг умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури между 16° и 21°.

Във вторник и в източните райони вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югоизток.  Сутринта на места в низините ще има условия за мъгли или инверсионна облачност. Повече слънце ще има около и след обяд. Минималните температури ще са предимно между 3° и 8°, по Черноморието до 12°, а дневните ще се повишат с 2-3 градуса. В сряда от северозапад ще проникне малко по-студен въздух. Облачността ще се увеличи, на отделни места, главно в северозападните райони и планините, ще превали. В четвъртък ще духа до умерен северозападен вятър; ще има променлива облачност, на места намаляваща до слънчево време. В петък в много райони ще е предимно слънчево, дневните температури ще са между 19° и 24°.