В разгара на лятото лагер с лаптопи събира хора със свободни професии в Чепеларе. Компютърни специалисти, финансисти и преводачи са сред първите посетители на „офиса в гората".

За втора поредна година Чепеларе организира лагера, който комбинира условия за работа и ваканция.

„Този начин на работа е подходящ и за по-големи структури, разбира се, фирми, които могат да си позволят дистанционна работа, и хора, които имат нужда от вдъхновение, мотивация, креативна среда, чист въздух, хубава храна и място, където да се енергизират чрез различни спортни мероприятия, различни кръжоци и работилници, които вдъхновяват тяхното творчество", обясни Станислав Вангелов, организатор на инициативата „Офис в гората".

Хората с лаптопи са с постоянното усещане за ваканция.

„След свършената работа можеш да отидеш някъде да вършиш някаква дейност, да се раздвижиш, да вършиш нещо, което досега не си, било то физическа дейност или нещо друго", разказва програмистът Рангел Иванов.

Чувстваме се комфортно, отделени от градска среда и стагнацията, която ни обхваща на едно и също място, това ни прави доста продуктивни. От друга страна, се събираме хора, които не сме в конкурентна среда и това ни прави много отворени да обменяме идеи", посочва и Мария Тодорова от Бургас.

Лагерът се налага като нов туристически продукт и интересът към него се засилва.

От лагера тръгват лични приятелства и нови бизнес партньорства.