Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в източните райони до умерен югозападен вятър. Затоплянето ще продължи и максималните температури ще са между 9 и 14 градуса, в София-10 градуса.

Над планините ще предимно слънчево и ветровито със силен югозападен вятър. Ще бъде топло за месец декември с максимална температура на височина 1200 метра около 9 градуса, а на 2000 метра - около 3 градуса.

В събота южният вятър ще се усили и облачността ще се увеличи. През нощта срещу неделя от запад на изток ще има валежи- отначало от дъжд, но, с усилване на вятъра от северозапад, бързо ще нахлуе студен въздух и на много места в Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг. В неделя ще бъде доста ветровито и студено, но валежите бързо ще спрат, от запад и облачността ще се разкъсва и намалява. Вечерта и вятърът ще отслабне, а в понеделник ще се ориентира от югозапад и ще започне бързо затопляне. Във вторник и сряда преносът на топъл въздух от югозапад ще продължи и ще бъде топло за периода. Облачността ще е променлива, само на отделни места са възможни слаби и краткотрайни превалявания.