Огнеборци бяха обвинени в кражба на огромна сума пари - 300 хиляди евро, докато гасели пожар в апартамент в Пловдив. Полицията започна разследване, а пожарникарите заявиха, че ще съдят собствениците на изгорелия апартамент.

Собствениците твърдят, че огромната сума пари е била скрита под диван в едната стая. По време на гасенето парите изчезнали.

Пожарът избухва вчера следобед. Докато пожарникарите рискуват живота си и гасят пламъците, собствениците ги обвиняват, че са им изчезнали парите.

Собствениците на апартамента ще бъдат разпитани за парите.

“Tрябва да изясним има ли ли са въобще възможност да разполагат с такава сума пари към инкриминирания период и откъде са разполагали с такава сума”, коментира Атанас Илиев, говорител на Районна прокуратура- Пловдив.

Полицията е извършила обиск на пожарникарите, както и на автомобилите им, пари не са открити.

МВР забрани на пожарникарите да говорят. „Лично аз не съм се чувствал никога толкова унижен в съзнателния ми живот, омърсен, прокълнат и всичката тая помия, която са изсипа върху мен и колегите ми! Не мога да Ви опиша какъв ужас и гняв изпитвах по време на изпълнение на служебните си задължения и още веднъж, рискувайки живота си”, написа във „Фейсбук” Любомир Любенов, който е гасил в жилището и е обявяван за пожарникар на годината.

От синдиката на пожарникарите заявиха, че всички в системата са възмутени.

Срокът, в който трябва да приключи проверката, е два месеца. Възможно е разследването да претърпи обрат и самите потърпевши от пожара да бъдат съдени за набеждаване в кражба.