Новата седмица започва с облачно и дъждовно време.

През деня ще продължи да вали главно в Западна и Северна България, а повече слънце ще има над Югоизточна България. Там ще бъде и по-топло с температури до 20-22 градуса, а в Северозападна България температурите ще достигат едва 9-10 градуса. Ще духа до умерен вятър от югоизток.

Над планините ще е облачно, мъгливо и дъждовно. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

През нощта и утре времето ще е предимно облачно. Отново ще има превалявания, като на отделни места те ще се усилват. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са между 6 и 11 градуса, а максималните – между 14 и 19 градуса, в Югоизточна България- до 21 градуса.


В сряда през деня преваляванията ще продължат, но вечерта постепенно ще спират и от запад облачността ще се разкъсва. Минималните температури ще са високи – между 8 и 13 градуса. Максималните ще са в широки граници – от 10-12 градуса в северозападната част от страната до 20-22 градуса в югоизточната. В четвъртък сутрин в източните райони ще бъде ветровито. През деня ще преобладава слънчево време с максимални температури предимно между 14 и 19 градуса. В петък облачността ще се увеличи и в събота на отделни места ще превали.