Днес ще има променлива, по-често значителна облачност и на отделни места, главно в Северозападна България, ще превали слаб дъжд. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад-северозапад, по-късно ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са между 14 и 19 градуса, в София- 16 градуса.

Над планините облачността ще е значителна, върховете ще са в мъгла. На отделни места ще превали слаб дъжд, над 2200 - 2300 метра- слаб сняг. Ще духа силен, по високите части до бурен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

Валежи от дъжд ще има на много места в Централна Европа, в Източна Европа и крайните северни райони от континента. При нас на Балканите също ще вали и ще бъде хладно. В северната половина на полуострова температурите ще бъдат по-ниски от обичайните за началото на октомври.

През нощта ще има разкъсана облачност, в Югозападна България- намаляваща до незначителна. На места в западната и централната част на Дунавската равнина ще има слаби превалявания от дъжд. Утре от запад облачността ще се увеличава и следобед на много места в западната половина от страната ще завали. Сутринта очакваме температури от 4 до 9 градуса, следобед - от 12- 17 градуса в Северозападна България до 22-23 градуса в Югоизточна. В събота валежите ще спрат, а облачността ще се разкъсва, в неделя- до предимно слънчево. В началото на следващата седмица облачността ще е предимно значителна, очакваме и превалявания.