Няма опасност за бременната жена, която късно в понеделник беше блъсната на пешеходна пътека в София. Няма опасност и за бебето. Жената беше ударена от кола, докато пресичала с 6-годишния си син Дейвид.

За детето катастрофата отпреди ден вече е минало. Разказва на всички за връхлетялата го кола, най-горд е, че не се е разплакал.

„С мама бях, тогава си идвахме от детска градина. И тогава изведнъж една кола с едно дете и една баба вътре кара, блести слънцето на нея, не ни видяла и блъснала първо мама, после мен. После литнах на три метра и тогава излизаше цицината. Като отхвръкнах, после отидох изтичах на тротоара, мама едва дойде”, казва малкото момче.

В болницата лекарите установяват, че той има подкожен хематом на главата. Състоянието му обаче позволява да бъде пуснат за домашно лечение. Майката е оставена в болницата за наблюдение, тъй като е бременна в пети месец. Ще бъде изписана в сряда.

Бащата на Дейвид има намерение да съди шофьорката, която блъсна съпругата и сина му. А за пешеходната пътека ще настоява да бъде повдигната така, че шофьорите да са принудени да намалят скоростта.

„Имаме сигнали за много пешеходни пътеки при нас. До момента сме обърнали внимание и сме подали сигнал на общината за 100 пешеходни пътеки, които да бъдат повдигнати”, обясни Валентин Василев от КАТ.

От КАТ вече са дали списък със опасни „зебри” с искане те да бъдат повдигнати, осветени или маркирани отново. В почти 20 от случаите общината е взела мерки. Останалите се правят поетапно.