Няколкостотин таксиметрови шофьори и служители на частна неотложна помощ блокираха за около 40 минути достъпа до хотела, който се стопанисва от фамилията на пловдивския кмет Иван Тонев. Протестиращите поискаха незабавна оставка на градоначалника заради необоснованото драстично увеличаване на всички местни данъци и такси и непрозрачната политика.

Колоната от таксиметрови автомобили затрудни значително движението по едни от най-натоварените пловдивски булеварди между 16 и 17 ч. На булевард „Мария Луиза” най-дясната лента беше практически блокирана за тези, окито не участваат в протестното авто-шествие. Улица „Лев Толстой” остана затворена близо час.

По думите на председателя на Асоциацията за защита на превозвачите и таксиметровите шофьори Георги Ряпов поводът за исканата оставка е "цялостната политика на управление на града, както и отношението на местната власт към проблемите на работещите в бранша". Ряпов заяви, че общинското разрешително в Пловдив е 200 лева, а във Варна, например, е 50 лева.