От събота – 12 септември, се въвеждат промени в движението в някои участъци от южното локално платно на бул. „Цариградско шосе”, предупредиха от Столичната община.

Ключовият за столицата булевард беше в ремонт почти цяло лято. На 2 септември основната реконструкция приключи, но останаха довършителни работи по локалните платна.

От 12 септември до 22 септември се забранява влизането на пътни превозни средства по северната половина от южния локал на бул. „Цариградско шосе” - между „Площад на авиацията” и ул. „Димитър Моллов”, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. Движението ще се извършва двупосочно в южната част от локалното пътно платно в същия участък.

От 17 септември до 30 септември пък се забранява влизането на превозни средства по северната половина от южния локал на бул. „Цариградско шосе” - между ул. „Димитър Моллов” и бул. „Йерусалим”, като движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в южната част от локалното пътно платно в същия участък.

Пренасочва се движението по тролейбусните линии 5 и 8 и автобусните линии 84 и 306. Временно се измества автобусната спирка „УМБАЛ Св. Анна” в южния локал в посока кв. „Младост”1, непосредствено след ул. „Вл. Пашов”.

Междувременно се наложи да бъде затворено движението по северното платно на булевард „Андрей Ляпчев” - в участъка от жилищен комплекс „Младост 3” до булевард „Климент Охридски”, ще бъде затворено от 22 часа заради авариен ремонт на мрежата на „Софийска вода”, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Движението ще се извършва двупосочно в южното платно. Автобусите по линиите 88 и 413, които се движат в района, не променят маршрутите си.

Временната организация на движението ще продължи до приключване на ремонта.