Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево.

На места в низините и около водните басейни ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Ще духа слаб южен вятър.

Максималните температури ще са между 9° и 14°, за София около 10°.

Над планините ще е предимно слънчево. Вятърът навсякъде ще се ориентира от запад-югозапад и ще е предимно умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 5°.

През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. На места в низините и около големите водни басейни отново ще се образува мъгла. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, в София – около минус 1°.
Утре ще бъде предимно слънчево, но на места в низините до обяд все още ще е мъгливо. Вятърът ще е съвсем слаб от югозапад. Максималните температури ще са между 10° и 15°, по-ниски в районите с трайна мъгла, в София – около 11°.

В понеделник времето ще е сравнително топло, предимно слънчево и почти тихо. В низините и котловините на места ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност, там ще остава и по-студено. По-късно през деня ще започне увеличение на високата и средна облачност.

През следващите дни от североизток ще прониква студен въздух, температурите ще се понижават бавно. Ще има значителна облачност, във вторник и сряда само на отделни места ще превали слаб дъжд. В четвъртък валежи ще има на повече места, в планините над 1200 -1300 м - от сняг.