Днес ще бъде предимно слънчево.

Ще духа слаб до умерен западен вятър. Ще бъде топло, с максимални температури – между 13° и 18°.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен западен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра – около 6°.

През нощта облачността ще се увеличи и утре над цялата страна ще е значителна. Превалявания са малко вероятни. С умерен и силен северозападен вятър ще прониква студен въздух. Температурите ще се понижат, минималните ще са между 0° и 5°, максималните предимно между 7°-12°.

През нощта срещу вторник ще се задържи предимно облачно, вятърът ще се ориентира от североизток и ще продължи да нахлува студен въздух. На места ще превали слаб сняг, в Горнотракийската низина - слаб дъжд. Във вторник валежите ще спрат, а след обяд и облачността ще се разкъсва и ще намалява. Температурите ще се понижат, дневните - значително. В сряда ще бъде почти тихо, сутринта - ясно и доста студено. Преди обяд ще бъде предимно слънчево, по-късно ще започне увеличение на облачността, но вероятността за валежи е малка. В четвъртък с усилване на вятъра от северозапад отново ще проникне студен въздух. Ще има значителна облачност, на места ще превали слаб сняг. В петък ще е студено, облачността ще намалее, а вятърът ще отслабне.