Некачествена пътна маркировка и излишни светофари в София объркват шофьорите заради строителството на метрото.

Заради строежа на метрото на кръстовището пред арката на Александровска болница има обходен маршрут. Временната пътна маркировка обаче е едва забележима.

Някои водачи се объркват и застават в лявата лента, за да правят десен завой.

Шофьорите, които успеят да видят маркировката, не виждат проблем, като таксиметровия шофьор Петър Тодоров. „Щом е оранжева, тя печели. Гледаш оранжевата, то е нормално”, подчерта водачът.

Истински ребус за шофьорите пък е кръстовището на булевард „Данаил Николаев” и улица „Милко Бичев”. По правилник шофьорите трябва да се съобразяват с временната маркировка, оранжевата стоп линия, но маркировката не е добра и не се вижда. Затова и шофьорите масово не спират на този червен светофар, а спират на бялата стоп линия, където е същинското кръстовище на „Данаил Николаев”.

Временният светофар е изместен по-назад от кръстовището заради рейсовете, чийто маршрут минава през малката улица. Мнозина водачи обаче се съобразяват само със светофара, който е поставен на булеварда. 

От Столичната община се ангажираха да реагират веднага на сигналите на екипа на bTV.

„Ако е избледняла, веднага ще бъде премаркирана”, увери Ангел Джоргов от "Метрополитен" ЕАД.

От там призовават призовават шофьорите да бъдат по-внимателни, когато минават през обекти с временна организация на движението.