Днес ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност.

Преди обяд на места по Черноморието ще има мъгла. Вятърът ще се ориентира от югозапад, ще е слаб до умерен. Максималните температури ще бъдат между 17° и 22°, по-ниски по Черноморието: 10 – 17.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 4°.

В събота ще има разкъсана висока и средна облачност. След обяд и през нощта срещу неделя югозападният вятър ще се усили, особено в Източна България и в районите в близост до северните склонове на планините – ще бъде умерен и временно силен; през нощта в Предбалкана ще се прояви като фьон. Температурите ще се повишат още и максималните в събота ще са между 20° и 25°. През нощта срещу неделя и в неделя вятърът постепенно ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще нахлуе хладен въздух; дневните температури ще се понижат с около 5 градуса, сутрешните в неделя ще са високи, особено в Източна България, където все още ще духа силен южен вятър. Още през нощта срещу неделя над Западна България ще се развие купесто-дъждовна облачност и там ще има краткотрайни валежи, в планинските райони – и с гръмотевици.

В неделя ще превали на много места и в останалата част от страната. На места, по преминаващия студен атмосферен фронт, валежите ще са интензивни, главно в Южна България, и с гръмотевични бури.

В понеделник ще има променлива облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще се понижат и минималните температури, а до вечерта и вятърът ще отслабне.

Във вторник и сряда ще бъде предимно слънчево, с висока облачност. С южен вятър отново ще се затопли и през втория ден температурите в много райони ще надхвърлят 20 градуса.