Последният голям победител от играта „Лотария България” спечели двеста хиляди лева, а за отбора си още 50 хиляди. Щастливецът се казва Веселин Василев и е от атомната ни столица - Козлодуй.

Последният голям победител от играта „Лотария България” е на 64 години, пенсионер, от Козлодуй. „От 2009 съм пенсионер и се чувствам много добре, обичам много да спортувам, лятото плувам в реката, карам колело, мога да измина спокойно сто километра на ден. Най-се радвам, че имам здраво и сплотено семейство, и това е най-голямата радост”, споделя той.

Веселин е дългогодишен служител в армията и в системата на митниците. Има прекрасен дом и съпруга и син, с които много се гордее. Играе с Лотария България от няколко месеца, но най-късметлийски се оказал билет, закупен преди Нова година. С него се озовал в студиото на играта. Спечелил първо осем хиляди лева.

На финала Веселин добавил към сметката си още сто хиляди лева от и си тръгнал с цели двеста хиляди. „Много се радваха хората, идваха, прегръщаха ме, искаха просто да се снимат с мен”, казва Веселин.

С парите Веселин възнамерява да си подари имот в Балкана и пътешествия със семейството по света.

Въпреки адреналина Веселин приел печалбата хладнокръвно, имал предчувствие, че ще спечели. Приема парите като награда за това, че в живота си винаги е бил умерен и не е правил лошо на другите.

На 64 години знае, че важните неща се броят на пръсти. „Най-вече да сме здрави, това е най-важното, другото ще си го купим”, казва Веселин през смях.