Полицията издирва 37-годишен чешки гражданин, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 22 юни майката на Иржи Вана се е обърнала за съдействие към чешките полицейски власти. Тя обяснила, че на 26 май т.г. синът й е отпътувал за България с намерението да осъществи планински преходи в Рила, евентуално Пирин и Стара планина. Вана си е купил билет за връщане с дата 19 юни т.г., но не се е прибрал.

Майката съобщила, че синът й е планирал и пътуване до Перу, за което вече имал билет с дата на заминаване 22.06.2016 г. Няма връзка с него, тъй като е без мобилен телефон.

След подадената жалба от майката от бюро СИРЕНЕ – Чехия е отправена молба към българските власти за предприемане на всички необходими мерки, които биха спомогнали за локализирането на безследно изчезналия мъж. 

От извършените до този момент оперативни действия у нас е потвърдено, че Иржи Вана е влязъл в страната ни в 18.21 часа на 26 май т.г. през ГКПП-Аерогара София. До този момент няма данни да е напускал пределите на България. Няма данни и за адресни регистрации на територията на страната.

Гражданите, които имат допълнителна информация за Иржи Вана, могат да сигнализират на тел.112 или в най-близкото поделение на МВР.