Минус 14 градуса беше тази сутрин на вр. Мусала.

В много населени места, заради ясното и тихо утро, температурите паднаха до 2-3 градуса, а в София, Драгоман и Кюстендил живакът слезе няколко десети под нулата. През деня обаче, много бързо ще се стопля.

Днес времето ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен северозападен вятър, който в следобедните часове ще утихне. Максималните температури ще са между 15° и 20°.

Над планините облачността ще намалееа до предимно слънчево. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който постепенно ще отслабва. Максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра – около 4°.

В петък сутринта ще е доста хладно, минималните температури, в по-голямата част от страната ще са между 3° и 8°. На отделни места, главно в котловинните полета, ще има условия за образуване на слана. През деня времето ще е предимно слънчево, а вятърът ще е слаб от юг-югозапад и дневните температури ще се повишат - максималните ще са между 20° и 25°. Привечер от запад ще започне увеличение на облачността. През следващите дни над страната ще има значителна облачност. В събота само на отделни места ще превали слабо, а в неделя валежи ще има на повече места в страната, възможно е и да прегърми. В началото на следващата седмица с усилване на вятъра, от северозапад ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат значително. Ще се задържи предимно облачно, с валежи от дъжд.