В много места температурите тази сутрин паднаха до около 0 градуса, съответно паднаха и ранните слани.

Най-студено и обичайно беше в Драгоман и Кюстендил – минус 2, както и в София и Казанлък – минус 1.

През деня ще бъде предимно слънчево, вятърът ще е слаб и температурите много бързо ще се повишат.

Максималните стойности в повечето места ще са между 14° и 19°.

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, по високите и открити части – до силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 3°.

През нощта от запад облачността ще се увеличава, но ще се задържи почти без валежи. Ще е почти тихо. Преобладаващите минимални температури ще са между 4° и 9°.

Утре над по-голямата част от страната ще е предимно облачно и на места, главно в Западна и Северна България, ще има слаби валежи от дъжд. Повече слънце ще има над Югоизточна България. Ще духа до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще са от 9 – 10° в северозападните райони, до 22 – 23° в югоизточните.

Във вторник и сряда на повече места из цялата страна, с прекъсвания, ще превалява дъжд. Ще бъде облачно и минималните температури ще са по-високи.

Във вторник вятър ще остане от изток-югоизток, в сряда в западната половина ще се ориентира от северозапад, а в източната – временно от югозапад и ще се усили. Още в сряда до края на деня валежите от запад ще спират, а през нощта и облачността ще се разкъса и ще намалее.

В четвъртък ще духа слаб до умерен, в източните райони сутринта – временно силен, вятър от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево време.

В петък вятърът отново ще стане югоизточен. Облачността ще се увеличи, на отделни места ще превали.