Здравният министър Петър Москов призна, че не се интересува от готвеното искане за вот на недоверие към кабинета заради здравеопазването, както се договориха по-рано днес БСП и ДПС.

"Искате ли честното ми мнение - въобще не ме интересува", коментира пред журналисти министърът, който участва в заседанието на парламентарната комисия по здравеопазване.

Във връзка с ваксините от Турция Москов подчерта, че според него проблем няма, а политически и икономически кръгове търсят мотивация за вот на недоверие, спекулирайки с майчиния инстинкт. Това е долно и нечовешко, отбеляза здравният министър.

По-рано лидерът на левицата Михаил Миков подчерта, че причината за тази тема на вота на недоверие не е скандалът с ваксините, по който тече разследване.

На въпрос дали е подписал декларацията за анекса към коалиционното споразумение с ГЕРБ, Москов каза, че той е част от преговорната група на Реформаторския блок по изготвяне на допълнителна декларация за ясна законодателна и политическа програма на коалицията и на мнозинството в предстоящия сезон, така че не е нужно да подписва каквото и да било.

Аз отивам да преговарям, за да може този документ да бъде финализиран от всички преговарящи страни, те да се съгласят с него и да го подпишем всички заедно, каза още Москов.