Двегодишно момиче, оперирано в Турция от тумор на гръбначния мозък, се нуждае от химиотерапия, за да продължи лечението си. Средствата нужни за спасяването на живота на Стефи са непосилни за близките й.

Стефи още не е навършила 3 години, а вече е изтърпяла болка, с която и възрастните не се сблъскват. Момичето е оперирано четири пъти, три от тях - в България.

„В Турция спасиха живота на детето ми, защото българските лекари казаха, че няма шанс в България да се направи тази операции, просто е сложна и не могат. Ние после търсихме начини да се спаси живота на детето ни, не се примирихме, че може да си отиде”, разказва майката на Стефи Ваня Станимирова.

Фондът за лечение на деца отпуска пари за операцията в Турция, но отказва средства за химиотерапията, на която трябва да се подложи Стефи. Нужната сума е непосилна за семейството, което вече е потънало в дългове.

Семейството се надява лечението на дъщеря им да продължи в Турция, където вече са изготвили схема за терапията след операцията. „Там й спасиха живота, там направиха схемата, а тук няма да има схема. От къде ще вземат схема, за да започнат да я правят тази химиотерапия. Тази химиотерапия не е шега работа. Има определени лекарства, там са по-хубави лекарствата, от Америка се доставят”, обясни бащата Красимир Станимиров.

Всяка седмица Стефи трябва да е на химиотерапия в Турция. Лечението е нужно, за да се избегне рецидив на тумора, който отново ще застраши живота на детето. Следващия месец момичето има рожден ден. Ще навърши 3 и си пожелава здраве.

Ако искате да помогнете на Стефи, това е банковата сметка, на която можете да преведете дарения:

БАНКА ДСК
IBAN: BG53STSA93000021249217
СТЕФАНИ КРАСИМИРОВА СТАНИМИРОВА
BIC: STSABGSF
DMS STEFI-17777