Много тежки камиони са заседнали на различни места по пътищата в Монтанско, съобщиха от Областната управа в Монтана.

С техника на Областната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" камионите постепенно се изтеглят. За последните 24 часа от снега са измъкнати над 20 машини.

С техниката на общинската фирма "Чистота" в Монтана се отстраняват паднали по пътища и улици клони и дървета. Заради тежкия и в голямо количество мокър сняг дърветата са се превили и някои от тях са се пречупили.

Мокрият сняг е прекъснал и електропроводи. Все още са без ток някои селища в общините Монтана, Вършец, Вълчедръм, Берковица и Чипровци. Електрозахранването се възстановява. 

Снежната покривка в различните части на региона е от 25 до 55 сантиметра. Най-много сняг е паднал в планинските части на областта, обявиха от Областната управа.

Старопланинският проход Петрохан вече е проходим при зимни условия. От 7 до 14.30 часа днес проходът беше затворен заради паднала лавина върху шосето в 7 часа сутринта.

С верижни машини шосето е почистено, опесъчено и връзката между Монтана, Берковица и София вече е възстановена. Наложено е ограничение автомобили с тегло над 12 тона да не преминават през прохода, уточниха от пътното управление в Монтана.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!