Стотици хиляди зрители на bTV споделихте от нашите страници във Facebook и интернет видеоклипа как София посрещна 2016-а. Той бе заснет от младия астрофизик Ганчо Ганчев - докторант по астрофизика в Софийския университет.

На 31 декември заедно с приятели и три фотоапарата той е на връх Камен дел.

Ганчо не подозира, че в първите секунди на 2016-а ще улови изключителни кадри, които ще станат хит в интернет. А зрителите на bTV ги видяха първи в Новините на 1 януари.

„Беше може би близо -20 градуса и бяхме късметлии, че нямаше много вятър”, разказа Ганчо.

Снимката на фойерверките над новогодишна София и видеоклипа са гледани и споделени хиляди пъти от потребителите на социалните мрежи. Кадрите на Ганчо се превърнаха в символ на настъпващата 2016-а и хората ги използваха като празнична картичка с пожелания към близките си.

Ганчо допълни, че коментарите са позитивни и всички са впечатлени от снимката.

Хоби на Ганчо е и астрофотографията. На 14 декември само по bTV видяхте и неговите фотоси на метеорния поток Геминиди от студентската астрономическа обсерватория Плана край София.

Сега Ганчо мечтае да заснеме пълното слънчево затъмнение догодина, което ще се вижда най-добре от Съединените щати. “Мисля там да се направи една експедиция и да се направят уникални кадри, защото това е просто едно от събитията на този век”, завършва той.