Всеки ден 33-годишна жена от град Елена се бори упорито с неравностойното си положение. Тя си поставя върхове за постигане, които изкачва и в буквалния, и в преносния смисъл с инвалидната си количка.

Заедно с приятели сега катери нов връх - борбата с генетично заболяване. Болестта на Фридрайх се проявява при Миглена Узунова, когато е на девет. Няколко години по-късно я приковава в инвалидна количка, но не успява да й отнеме мечтата – да завърши висше образование.

„Няма невъзможни неща, има трудно постижими. Затова и аз не се отказвам и не се спирам пред нищо”, категорична е тя. Библиотечното делото изучавала задочно, за да може да работи. И така сбъднала другата си мечта - да не губи социалните контакти и да създава нови приятелства всеки ден, въпреки болестта. Не иска да се оказва зависима от другите хора.

Преди няколко месеца обещанието за независим от генетичното заболяване живот й дават лекари в чужбина. За първото преливане на стволови клетки пари събира целия град. А резултатите са видими.

Снимка: bTV

За да се изправи на крака обаче на Меги са нужни още около 50 000 лева. Пари, които нито тя, нито приятелите й имат. Можете да й помогнете с SMS на номер 17777 с текст DMS MIGLENA и дарение на сметката по-горе.