Шеф Петър Михалчев от журито на "Мастършеф" проведе майсторски клас с най- малките готвачи в България. Те подготвиха тристепенно меню и получиха награда за кулинарните си умения.
Мероприятието се проведе в Ботевград. Малките готвачи посрещнаха шеф Михалчев с хляб и сол.
Децата избраха да направят истинско тристепенно меню – салата с пресни зеленчуци, сандвичи и плодова салата.
Жури, подобно на това в "Мастършеф", даде старт на състезанието.
За разлика от колегите им в реалити формата, децата имаха само 15 минути, за да приготвят ястията си.
Мини-шефовете имаха и най-приятната задача – да дегустират и оценят ястията на своите връстници.
Накрая, след кратко съвещание, журито избра за най-вкусна плодовата салата.
За изненада на децата накрая имаше и торта.