Необичаен подарък получи малкият Любчо, чиято съдба трогна хиляди българи. Той се появява по-рано на този свят, тъй като пиян шофьор блъска майка му, бременна в осмия месец, и баща му.

Родителите си губи веднага, а грижите за Любчо, който се ражда с детска церебрална парализа, поемат баба му и дядо му, които за него са целият свят.  

„Като по чудо докторите спасиха детето и аз винаги казвам, че моето момиченце – Невенчето, ми подари Любчо, за да имаме повод и причина да живеем”, казва Саня Христова, баба на Любчо.

Историята му докосна хиляди и за две седмици по сметката на Любчо бяха преведени над 180 хиляди лева, които ще бъдат използвани за рехабилитация. И въпреки че Любчо не си пожела нищо за Коледа, получи хиляди подаръци.

Един тях обаче е по-различен. Екипът на „ Към върха" -  доброволците, които помагат на деца в неравностойно положение да се докоснат до планината, подаряват на Любчо един непознат и вълшебен за него свят.

„Знам, че им струва много като усилие, време и ангажимент, но е прекрасно, просто прекланям глава пред тях за инициативата”, коментира бабата на Любчо.

Физиотерапевтът Диляна Балабанова изтъкна, че това е изключително важно за деца като Любчо, защото им дава вяра в живота. „Той се почувства като всички останали деца, игра на снега, беше толкова щастлив”, каза тя.

Заедно с Любчо екипът на "Към върха" качи още много деца в неравностойно положение,  а в деня на снега съоръженията бяха безплатни.