Жена от Бургас има нужда от спешна операция в чужбина. Милена Костова страда от рядко злокачествено заболяване, което не се лекува в България. Само преди месец семейство Костови научава страшната диагноза.

„Разбрахме, че жена ми има Миоксиден липосарком в десния крак, по-точно на седалищния мускул от дясната страна", обясни съпругът Христо Костов.

Лекарите в България отказват да се заемат с лечението на жената и я насочват за второ мнение в чужбина. Шансът за живот на Милена е този: „Оперативно да бъде премахнат, злокачествен е и е дал метастази в белия дроб, в двата. Все още са малко на брой, девет в единия, седем в други и професорът от Виена твърди, че могат да бъдат отстранени изцяло”, сподели Милена Костова.

На Бъдни вечер пристигат обратно в София и започват да подготвят документите. За първата операция от клиниката в Австрия искат 18 000 евро и още толкова за втората.

„Тъй като е в напреднал стадий, препоръките и на професорите са, че трябва да се бърза много и не ни е посилно да съберем тази сума за толкова кратко време. Операцията е насрочена за втората седмица на януари 2015 г.", обяснха двамата съпрузи.

Като европейски граждани ги съветват да си извадят формуляр Е112 от Здравната каса за лечение в Европейския съюз, с който значително ще намалят сумата. „Просто за първата операция силно се съмнявам, че ние ще успеем да го получим. Да придвижим документите. Защото доколкото разбирам, този процес е доста забавен, пък ние нямаме никакво време”, казват Христо и Милена.

Нямат време и за DMS номер. Търсят помощ от приятели, колеги и социалните мрежи. А Христо се моли дъщерите им да не останат без майка. „Най-големият подарък за нас е майка да се оправи и това ще е най-големият подарък за нас. Да й направят тази операция, и да свърши всичко”, казват децата.

Ако искате да помогнете на Милена да събере парите за операцията си, можете да го направите чрез банковата й сметка:

ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА-БУРГАС

IBAN:BG97FINV91501000200397

Призивът за помощ е публикуван и във Фейсбук.