Млада майка на две деца се бори с тежко заболяване. Екатерина Велкова трябва да се подложи на животоспасяваща операция, но няма необходимата сума от 4000 лева.

Тя гледа две деца, а през малкото свободно време се наслаждава на едно от любимите си занимания, които я карат да се чувства свободна - моторите.

Преди две години случайно й откриват рак на шийката на матката и животът й се преобръща.

„Първо идва шокът от такава информация. Най-големият шок да го осъзнаеш сам. След това идва още по-големият шок - да го съобщиш на близките си. Нито една болница не ме искаше... Не ме искаха, че съм била навсякъде с разсейки, без да са ми правени изследвания никакви... Всички ме бяха отписали”, разказва Екатерина Велкова.

В крайна сметка тя постъпва за лечение. Следват година и половина мъчителна химиотерапия и операция за премахване на тумора.

След нея възникват усложнения, а бъбреците й постепенно отказват. „Минах през ада. Буквално през ада. Бях 28 килограма тежах, колкото едно бебе. Майка ми ме е носила на ръце - жената, докато най-после ми намериха какво ми е... При повторната операция януари месец тази година при отварянето се разбра, че  ми е зашито дебелото черво”, споделя жената.

„Не съм от типа хора, които да се дадат на живота. Просто искам да се боря. И ще се боря до последно, ако успея”, уверена е тя.

Засега разсейки на коварната болест няма, а на Катя са й нужни около 4000 лева за животоспасяващата операция на дебелото черво. Парите трябва да бъдат събрани до края на другата седмица, за да може да постъпи в болница за лечение.

Можете да помогнете на Екатерина Велкова чрез:

Дарителска сметка в лева в Обединена българска банка

BIC: UBBSBGSF
IBAN:  BG56UBBS80021036865230