Агенцията за закрила на детето ще поиска от съда да отнеме родителските права на майката, която поощряваше две невръстни деца да пушат цигари и засне това на видеоклип. След 24 часа в ареста, тя вече е на свобода.

За последен път 19-годишната Геновела Димитрова прекрачва прага на дома на мъжа си Любомир преди година. Тогава тя го напуска, оставя му и детето им - Иво. До четвъртък, когато отново изявява желание да посети момчето.

Любомир Димитров, баща на 2-годишният Иво, казва, че тя е звъннала изненадващо с искане да види детето и той й позволил да иде. Гинка Стоянова, майка на Любомир, е гледала децата в това време. По думите й след като е разменила няколко възпитани думи с младото момиче, я помолила да изчака малко, за да иде до магазина.

За 15-минути сама с децата, Геновела успява да заснеме скандалното видео и да заличи следите. След това спокойна си тръгва, обещава на свекърва си, че скоро пак ще дойде.

„Нищо не ми направи впечатление, не можаха повярвам че е тя”, казва майката на Любомир след като видяла клипа в интернет. „За мен нормален човек няма да го направи.”

Освен Любомир и майка му, клипчето в новините вижда и сестра му. Припознава детето си, както и племенника.

Анелия Йорданова, сестра на Любомир, каза, че нейното дете никога не е взимало цигара.

Семейството се заканва никога повече да не пусне в дома си Геновела. Разчитат скоро правата над детето да бъдат присъдени на таткото. Преди ден, след обиколки в полицията и посещения при социалните, семейството празнува 2 рожден ден на Иво.