Жителите на село Габрене искат справедливо наказание за кмета си побойник. Местните хора вече втори ден са блокирали сградата на кметството и не допускат селския управник Евтим Николов да влезе в кабинета си. Причината - побой с няколко ранени, в който кметът е участвал.

Преди дни кметът става основен участник в масов бой в кръчмата на селото, при който са ранени няколко местни жители. Синовете на Александър Манушев са сред ранените и са в болница. „Единият има прободна рана от 6 см дълбочина на 9 см дължина с нож”, казва бащата.

Заради боя кметът и неговите синове са подсъдими по указа за борба с дребното хулиганство. Самият управник отрича да е участвал в мелето.

Местните хора обаче са на мнение, че е недопустимо името на селото да се свързва с кмет побойник и вече втори ден стоят пред вратата на кметството и не го пускат да влезе в кабинета си.

„Срамна постъпка на един колега, защото в крайна сметка ние сме хора, които представляваме държавата и властта в населените места, дали сме клетва да работим само по законите и конституцията на държавата”, коментира Александър Треновски, кмет на с. Кавракирово.

Габренци обвиняват кмета в авторитарно управление и чести саморазправи. Той обаче има контраверсия. „Опитвам се да въведа ред понеже в селото ни досега беше адски башибозук. Всеки си правеше каквото си иска, кой реже дърва, кой краде вода”, обяснява Евтим Николов, кмет на с. Габрене.

Хората са събрали 300 подписа срещу кмета, които ще изпратят на прокуратурата и казват, че ще останат пред кметството, докато местният управник не бъде освободен от поста.