Нека младите лекари си стоят в България и търсят места, където да работят това, което искат – ще го получат рано или късно. Това каза лекарят на 2016 г. проф. Никола Владов в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Неговият екип е изцяло от млади лекари. „Те работят с радост и сърце и вероятно това е един от мотивите им да останат. При мен няма работно време, работят страшно много, давам им възможност да оперират, да се учат, давам им да четат, така се чувстват пълноценни, а работейки много, получават и прилични заплати. Удоволствието да работят във ВМА също не е без значение“, каза проф. Владов.

Снимка: bTV

Той посочи, че няма ревност при предаването на знанията, напротив, иска младите да научат възможно най-много.

За наградата Лекар на годината призна, че не я е очаквал, но бил приятно изненадан, че я получава.

Д-р Галинка Павлова – зам.-председател на Българския лекарски съюз (БЛС), обясни, че за приза е имало четири номинации, подадени от регионалните колегии в страната. Беше много трудно да направим избор, защото всеки един заслужаваше“, каза тя.

БЛС обаче търсел комплексна личност, която да включва доказан висок професионализъм, работа по иновативни техники и методи на лечение, научна и преподавателска дейност, международно признание на неговата дейност, да има съсловна активности и уважението на колегите и пациентите за него. „Проф. Владов чудесно се вписа в образа, който искахме“, коментира д-р Павлова.

Вижте повече във видеото: