Бойко Борисов е послушен, изпълнява това, което му се казва. Това обяви в интервю за „Тази събота” д-р Антони Георгиев. Той е лекарят, който оперира крака на премиера Борисов, който има проблем с менискуса заради спортен травматизъм. В момента д-р Георгиев е началник на Клиниката по артроскопска травматалогия на УМБАЛ „Софиямед".

На въпрос говори ли с Борисов за здравната реформа, лекарят обясни, че не е администратор, а специалист и затова не говори с премиера. Има хора, на които това им е работата, уточни д-р Георгиев.

Той разказа и за операцията, която направи наскоро по присаждане на изкуствен менискус. Обясни, че това не е сложна интервенция, но е вискотехнологична. Ставите и най-вече колената се увреждат от травматизъм и заболявания, уточни докторът. Той напомни, че хрущялът при възрастните не се възстановява след травми. Ставите страдат и при увеличаване на теглото.

Относно случая с акушерката, която преби бебе в болница „Софиямед", д-р Антон Георгиев коментира, че нещо твърде лични е било представено като проблем на цялата болница. Според него пациентите на лечебното заведение са доволни от обслужването и броят им не е намалял след инцидента.