Изненадващи промени в листата на БСП за европейските избори - броени дни преди началото на кампанията стана ясно, че Сергей Станишев няма да е водач на листата. Той се оттеглял по лични причини.

В момента на „Позитано” 20 трескаво търсят нов водач на листата за Евроизборите, като едно от спряганите имена е това на кмета на Шишковци Климент Терзийски. Неговата кандидатура била издигната лично от Мая Манолова. bTV я потърси за коментар и тя потвърди, че е възхитена от кмета на кюстендилското село.

Кметът на Шишковци познава всеки един жител на селото по име, а неговите избиратели не спират да го хвалят. „За всичко той - Трифон Зарезан, на Майстора рождени денове, изобщо по всички показатели, един от най-най-такъв тука у целио окръг ми се струва, такъв кмет нема да се роди”, коментира Верка Александрова от Шишковци.

От 2003 г. досега Климент Терзийски неизменно печели изборите за кмет на селото. „Някой ако мисли, че кмет е лесна работа, жестоко се заблуждава. Ако иска да бъде добър, уважаван кмет, той трябва да бъде всеотдаен, за да може да има общи приказки, общ диалог с всеки един жител”, съветва той.

Дарбата на кмета да води диалог пролича на урока по машинно гласуване по-рано тази година. Той ясно каза и показа на местните как да боравят с машината. „Он така им е обяснил на старите хора и не знаят как да им обясни, кмето затова им е казал там да налегне, да натисне”, обясни Боян Груев от Шишковци.

Уменията на кмета да обяснява не остават незабелязани на „Позитано” 20. Говори се, че Мая Манолова е във възторг. „Представих го по един атрактивен начин и мисля, че може да го ползваме в разяснителната кампания за машинното гласуване, при всички случаи повиши интереса към този начин на гласуване с тази презентация”, обясни Манолова пред bTV.

В БСП разчитат, че кметът на Шишковци ще повиши интереса и към червената евролиста, ако бъде включен в нея и му се даде възможност отново да направи презентация, както той си знае.

„Възрастните хора, за да те разберат, за да бъдеш близо до тях, така да се каже, да им влезеш в душата, трябва да разговаряш с този език”, категоричен е кметът.

Всичко, съобщено дотук, е шега и първоаприлски поздрав към Шишковци и неговия кмет!!!