Каква е тайната на вкусния домашен козунак на конци? Продуктите да са на стайна температура и тестото да втасва в топла фурна с малко вода. Това са част от съветите на Иван Киров от „Мастър шеф” за домашно приготвен великденски козунак.
Купеният готов козунак излиза до малко над 5 лв.
В състава му освен обичайните продукти като брашно, вода и захар има и растително масло, яйчен меланж, консерванти, емулгатори и др.
Рецептата на майстор-готвача за домашен козунак включва следните съставки, а изпълнението ѝ отнема около три часа.
Продуктите струват около 20 лв. и от посоченото количество ще се направят три големи козунака. Те трябва да са на стайна температура, а брашното може да се сложи в затоплена фурна, за да бухне по-добре. Сместа втасва покрита с фолио и след като увеличи обема си двойно, е готова.
При сплитането на козунака ръцете ни трябва да се добре намазнени.
Рецептата и съветите за приготвяне на домашен козунак вижте тук: