Общо 8432 са новите абонаментни карти, издадени в периода 30 май - 2 юни, съобщиха от Центъра за градска мобилност /ЦГМ/.

За тези четири дни са издадени с 50 на сто повече карти, отколкото за целия месец май на миналата година, когато са продадени общо 5586 нови карти.

4417 са издадените нови карти за двата дни след влизането в сила на новата цена на единичния билет на 1 юни.

Над 1000 са издадените нови годишни карти, чиято цена беше намалена с 30 на сто до 365 лв. С тях пътуването струва 1 лв. на ден, независимо от броя на използваните превозни средства и броя на прекачванията. От новата карта "Метро Плюс", която дава възможност да се използва метро и една линия на наземния транспорт, са издадени 372 броя.

Поради засиления интерес към абонаментните карти Центърът за градска мобилност удължи работното време на някои от пунктовете за издаване и зареждане на карти, като те ще работят и през почивните дни.

До 21.00 ч. днес ще работят пунктовете на "Център за градска мобилност" ЕАД на метростанция "Сердика", метростанция СУ "Кл. Охридски", метростанция "Европейски съюз", метростанция "Бели Дунав", метростанция "НДК" и на сп. "Централна гара".

В събота ще работят 55 пункта за издаване и зареждане на абонаменти карти. От 7.15 до 20.00 ч. ще работят пунктовете на "Център за градска мобилност" ЕАД на метростанция "Сердика", метростанция СУ "Кл. Охридски", метростанция "Европейски съюз", метростанция "Бели Дунав" и метростанция "НДК".

От 7.15 до 19.45 ч. ще работят пунктовете на пазара в "Младост 1", метростанция "Сливница", на сп. "Плиска" - в посока към "Орлов мост" и в посока към "Младост". От 6.15 до 21.00 ч. ще работи пунктът на сп. "Централна гара".