Днес ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността над западните райони следобед. Само на отделни места ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса.

 

 
Над планините ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността привечер над масивите от Западна България, където на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен, по билата – силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23 градуса, на 2000 метра – около 15 градуса.

Утре над югоизточните райони ще преобладава слънчево време. Над останалата част от страната облачността ще се увеличи и на места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток, който следобед ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува хладен въздух. Дневните температури ще са понижат – в западната половина на страната очакваме около 25 градуса, а в източната ще останат все още високи - до 33-34 градуса.

В четвъртък и петък времето ще е хладно, ветровито, с променлива, по-често значителна облачност. На отделни места, главно в Южна България, ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще са предимно между 10 и 15 градуса, а максималните - между 18 и 23 градуса. В събота и неделя ще преобладава слънчево време, вероятността за валежи е малка. Вятърът ще отслабне, а дневните температури ще се повишат с 2-3 градуса.