Имах две тренировки на 25 декември. На 24-ти обаче имах само една. Това разказа "спортист на годината", лекоатлетката Габриела Петрова в студиото на "Тази събота" по bTV.

През 2015 г. тя взе сребро от Европейското първенство в зала в Прага и четвърто място на световното в Пекин.

Петрова разказва, че за да стане шампион един човек трябва да е трудолюбив, непримирим и непрекъснато да се старае да постига все повече. Тренировката не свършва само с излизането от залата - целият дневен режим е подчинен на спорта, разказва тя. 

Леката атлетика е инвидуален спорт, зад който седят много хора, смята спортистката. Благодарна е на целият си екип от треньор, мениджър, терапевти и масажисти, както и на семейството си за подкрепата. 

Петрова споделя, че мечтата и най-голямата ѝ цел са Олимпийските игри. Определя ги като най-важното първенство, защото се случват само веднъж на всеки четири години и човек никога не знае в каква форма ще е толкова време. 

Лекоатлетката разказва, че преодолява контузиите с много воля и стискане на зъби. Тя е свикнала да не се примирява пред несгодите. 

През последнтие години държавното първенство по атлетика се провежда в Добрич. Залата там не е ремонтирана от построяването си преди 40 години. Менъджърът на Петрова - Веница Атанасова, разказа, че спортуването в такава обстановка е опасно за здравето, защото може да доведе до контузии. По думи ѝ това е и причината много от състезателите в страната да не искат да участват на първенствата.

Научете повече за "Спортист на годината" Габриела Петрова в следващото интервю: