Филм за пловдивското Ново село с амбиции да участва на фестивалите в Кан и Венеция. Лентата е снимана в така наречения "Музей за сътворението на света на открито" и пролетта трябва да стане готова.

Преди няколко години на кмета на Ново село Тодор Атанасов му хрумва да създаде така наречения „Музей на сътворението на света на открито” - така на хълма над селото се появяват от динозаври, маймуни, неандерталци до военна техника и имитация на ядрена ракета.

Интерес не липсва - през почивните дни оттук минават 50-60 посетители. А наскоро на място дори е заснет филм от художникът Димитър Шопов, с който местните мислят да се прославят.

Всичко е направено с доброволния труд на хората в селото и с дарения от местния бизнес. Новоселският Джурасик парк струва около 20 000 лева и както казват местните на критиците - с тези пари толкова.

"Ние не претендираме за изкуство. Ние претендираме тука за нещо съвсем самобитно, различно от всичките тези, които го правят крепости нагоре-надолу там по България и т.н. Идеята е в едно село почти без пари как може да се направи нещо, което е изключително интересно и дори ще влезе в кинофестивалите", казва кандидат-кметът на Ново село Тодор Атанасов.