Опасното време в цялата страна усложни пътната обстановка. За днес в Северозападна и Североизточна България беше обявен оранжев код за вятър и валежи.

Камион се преобърна на пътя Бяла Слатина – Кнежа, а под Бузлуджа 9 души бяха извадени от снежен капан след спасителна операция, продължила над седем часа.

Това се случи заради безразсъден план за екстремно шофиране на така наречените дрифтове.

Високият адреналин от екстремно каране може да се получи само на писта или на специално отредени за това места и задължително с подготвен автомобил, категорични са от Академията за усъвършенстване на шофирането.

Скоро в bTV Новините ви показахме поредното нерегламентирано и опасно състезание по шосетата на Витоша.

Академията разполага със специален автомобил, с който може да се кара безопасно и динамично при тежки метеорологични условия. Колата е оборудвана с гуми с шипове, които осигуряват максимално сцепление и на лед, и на сняг.

Вътре автомобилът е оборудван с обезопасителна клетка, със състезателни седалки и четириточкови колани, така че безопасността на шофьора да е гарантирана на 100%.

За много хора дрифтът е един от най-атрактивните спортове. Той обаче е много опасен за неопитни шофьори, особено когато се случва при нерегламентирани условия и на места, които не са отредени за това.