Състезатели по паркур и фрийрън се събраха в чест на свой съотборник, който не са виждали от почти година, защото се бори с диагнозата рак.

Казва се Антони Лютов, но всички му казват Шорти. Тренира паркур от 12 години. „Винаги е говорил за този спорт с много любов, че му носи свобода. Това си е неговото призвание. И той наистина е един от най-добрите в това, което прави”, казва братовчедка му Мелани.

Преди година, Антони чува диагнозата „Рак”. От тогава не е влизал в залата, защото се лекува в чужбина. Дидо не е виждал най-близкия си приятел от няколко месеца.

„Ние с него се познаваме откакто сме започнали да тренираме, от 12 години. И половината ни живот е минал заедно. Защото от момента, от който започнахме с това да се занимаваме – това се превърна не само в спорт, хоби, а в някакъв тип лайфстайл. Това е свързано с много хубави моменти, който сме преживяли заедно”, разказва Делян Димитров, двукратен световен шампион по фрийрън.

За да преживеят още един хубав момент заедно, макар и разделени от хиляди километри, приятелите на Антони се събраха, за да покажат най-доброто от себе си и така да повдигнат духа на Шорти.