Ураганният вятър, който вчера се изви в Западна България, рани тежко един човек във Враца и нанесе щети по постройки.

Мъжът е пострадал тежко от откъснала се ламарина в града. Инцидентът е един от стотиците във вчерашния ден. Сериозно са пострадали и няколко жилища.

След двегодишни усилия да ремонтират дома си, покривът на семейство Петрови е отнесен от стихията, а снощният дъжд е наводнил покъщнината.

По същото време в центъра на града тежко пострадал и 39-годишният мъж. Той е настанен в столична клиника с черепно-мозъчна травма и наранявания – в тежко, но стабилно състояние.

Друг мъж на 84 години се размина на косъм от смъртта, след като таванът на стаята му пропаднал под напора на отхвръкнал покрив от съседен имот. Днес по обяд стаята напълно се срутила и достъпът до нея е невъзможен. От общината обявиха, че строителна фирма е изразила желание да извърши безплатно ремонт.

В столицата са подадени повече от 800 сигнала за паднали дървета и отнесени покриви. Най-много са сигналите за паднали борове.

От сутринта екипите са се отзовали на повече от 100 повиквания. От ЧЕЗ съобщиха, че вчерашните аварии са отстранени.

Токовите удари обаче доведоха и до спиране на парното за много абонати на „Топлофикация” в София. Сигнали получихме и за прекъсната доставка на интернет и телевизия в девет столични квартала.

В Бургас силният вятър изтръгна изолация на едно от студентските общежития на университет „Асен Златаров”. Мазилката е паднала край блока рано сутринта. За щастие няма пострадали.