Четири часа и четири минути. Толкова продължи традиционната пресконференция на руския президент в края на декември. Толкова часове и един българин вееше трибагреника от първия ред на събитието.

Защо обаче Владимир Путин не му обърна внимание? Тази вечер сънародникът ни се включи от Москва в предаването "120 минути" по bTV.

Въпросите бяха десетки. От разполагането на стратегически ракети в Калининград, отношенията с Вашингтон и Сноудън, корупцията в Томск и ситуацията в Украйна. Журналистите чинно вдигаха табла на медията си или темата на въпроса им. Не и Борис Анзов, който стоически държа в ръцете си шал с надпис "Сите българи заедно".

"Този шал е бил по цялото земни кълбо, където съм бил аз и исках да го покажа на Путин и да му обясня надписа на шала. Това са думите на Кубрат, които сме забравили. И то не само ние, а и целият славянски мир трябва да сме заедно", обясни в предаването Анзов.

Въпреки опитите му обаче, Путин така и не го посочи, въпреки че е имал въпроси.

"Първият въпрос беше за нашите атомни станции, какво мисли по въпроса и да обясни на многострадалния български народ какво става с тях, и за Южен Поток", допълни журналистът.

Анзов разказа и за срещата си с президента на Чечения в пика на отвличанията у нас. Кадиров дал следния съвет на българските власти. "Той ми каза - не знам как вие в България се справяте, но аз ги унищожавам – похитителите и всички терористи", казал той.

В края на тази година Анзов отново ще отиде в Кремъл заедно със шала.

Видеото от предаването "120 минути" можете да гледате тук!