В следващите часове облачността ще се увеличава и до вечерта ще завали в северозападните райони. Температурите ще са все още доста приятни- между 23 и 28 градуса, в София- около 24.

Следобед над масивите от Западна България облачността ще се увеличи и до вечерта ще започнат валежи, които през нощта срещу събота ще се усилят. Ще духа силен югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра- около 17 градуса, на 2000 метра – около 10 градуса.

През нощта валежите ще обхванат цяла Западна България и ще се усилят. Температурите ще започнат да се понижават.

Утре ще вали в цялата страна и на места очакваме значителни количества дъжд. Предупреждение от втора степен е обявено в Северна и Източна България. В западните райони предупреждението е от първа степен. 

Дневните температури ще паднат с повече от 10 градуса. В Западна България очакваме максимални стойности около 10-11 градуса, до 17-19 градуса ще достигат температурите само в югоизточните райони. Максимална температура в София- около 8 градуса. Заради сериозното захлаждане, утре вечер очакваме и сняг, вече и в районите с надморска височина 600-700 метра.

В неделя от запад валежите ще спират, най-късно в североизточните райони. Ще се задържи предимно облачно. Вятърът ще е от северозапад, следобед ще се усили. Минималните температури ще са между 5 и 10 градуса, а максималните в по-голямата част от страната - между 10 и 15 градуса, в североизточните райони по-ниски. През първата половина от следващата седмица облачността ще е променлива, във вторник временно намаляваща и до предимно слънчево. Вятърът постепенно ще отслабне и ще стихне. Сутрин ще е студено с минимални температури предимно между 3 и 8 градуса, но дневните температури ще се повишават и към сряда ще достигат около 20 градуса.