Днес ще е предимно слънчево със слаб, в Източна България – до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 18 и 23 градуса, в София -18.

Над планините ще бъде предимно слънчево и ветровито. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13 градуса, на 2000 метра – около 7 градуса.

Утре облачността временно ще се увеличава и на отделни места, главно в планинските райони, ще превали  дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е до умерен, в Дунавската равнина- временно до силен. Минималните температури ще са между 4 и 9 градуса, максималните – между 19 и 24, в София -19.

През следващите два дни времето ще е предимно слънчево. В четвъртък северозападният вятър ще отслабне, а в петък ще се ориентира от югозапад. Ще се затопли още и дневните температури ще достигат 22 - 27 градуса.  През втория ден от запад ще започне увеличение на облачността, но ще е все още без валежи. През почивните дни ще бъде предимно облачно с валежи, на повече места и повече по количество- в събота. Температурите ще се понижават.