Жителите на столичния квартал „Димитър Миленков" излизат на улицата, за да поискат от местните власти решаване на проблемите в квартала. Там преди 11 дни бившият военен Иван Калуков нахлу в дома на свои съседи от ромски произход и откри стрелба по тях. Трима души и самият нападател починаха, а близки на нападнатото семейство заплашиха със саморазправа.

Събралите се около 150 души два пъти блокираха входа към квартала в знак на недоволство срещу беззаконието и абдикацията на местната власт от проблемите на местните жители.

Клавдия Таранджийска, която живее в кв. „Димитър Миленков”, обясни, че гражданите организират подписка, която да връчат на кмета след месец, когато изтича крайният срок за властите да вземат мерки по проблемите, посочени от хората.

„Тук живеят много хора с криминални досиета, затова настояваме за проверка на адресните регистрации и договорите за наем. Има много хора, които живеят тук нелегално, има безстопанствени животни и сметища пред домовете на някои жители. Много често малолетни и неправоспособни роми шофират из квартала,” разказа пред bTV местният жител Александър Тодоров.