Облачността ще продължи да се увеличава и привечер ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и в Дунавската равнина ще е умерен. Максималните температури ще са между 12 и 17 градуса.

Над планините ще преобладава облачно време. Следобед и вечерта ще превали слаб дъжд, над 1800 метра – слаб сняг. През нощта срещу събота, с понижението на температурите, и на височина 1500 метра дъждът ще премине в сняг. Ще духа силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10 градуса, на 2000 метра – около 2 градуса.

Тази нощ в източната половина от страната все още ще превалява слаб дъжд. От север-северозапад за кратко ще нахлуе малко по-студен въздух.

Утре през по-голямата част от деня облачността ще е все още значителна. На отделни места са възможни и слаби превалявания.

В неделя и понеделник вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и дневните температури ще се повишат. Облачността ще е разкъсана, сутрин по поречието на Дунав и в източните райони ще има значителна ниска облачност, на места - мъгла или намалена видимост. Повече слънце ще има в часовете около и след обяд. Във вторник и сряда ще преобладава облачно време, почти без валежи. Минималните температури ще са малко по-високи, дневните - почти без промяна.