Следобед ще има предимно значителна облачност и на отделни места, главно в планинските райони, ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е до умерен, в Дунавската равнина временно и силен. Максималните температури ще са между 19 и 24 градуса, в София- 19.

Над планините облачността ще се увеличи и на места в масивите от Западна България ще превали слаб дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин – слаб сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14 градуса, на 2000 метра – около 7 градуса.

 

Утре времето ще бъде предимно слънчево и топло. Сутринта на места в низините и около големите водни басейни ще има мъгла. Ще духа слаб западен вятър. Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса, в София – около 23.

В петък денят ще започне с предимно слънчево време. Вятърът ще е слаб, предимно от запад, в Дунавската равнина временно ще се усили. Около и след обяд от северозапад облачността ще се увеличава, а привечер в северозападните райони ще започнат и валежи. Минималните температури ще са между 9 и 14 градуса, а максималните - между 22 и 27. В събота над цялата страна ще бъде облачно и дъждовно. От север-северозапад ще прониква студен въздух и дневните температури ще се понижат значително. Максималните ще са от 8-9 градуса на места в Западна България до 17-18 градуса в югоизточните райони. На места валежите ще са интензивни и значителни по количество. В неделя валежите ще спрат, най-късно в Североизточна България. Вятърът ще е от северозапад, умерен до силен. Ще остане предимно облачно и доста хладно. В понеделник вятърът ще отслабне, но облачността ще се задържи предимно значителна. Вероятността за валежи е малка.