Днес ще е слънчево и топло със слаб до умерен западен вятър. Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса, в София- 23 градуса.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Ще се затопли и максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17 градуса, на 2000 метра – около 11.

Утре денят ще започне с предимно слънчево време, но следобед облачността ще се увеличава и до вечерта в северозападните райони ще завали. Ще духа до умерен югозападен вятър, който в Дунавската равнина ще се ориентира от запад-северозапад и следобед ще се усили. Максималните температури ще са предимно между 23 и 28 градуса, в София- 24 градуса.

През нощта срещу събота валежите ще обхванат Западна България и ще се усилят. В събота над цялата страна ще бъде облачно, с валежи. На места те ще са интензивни и значителни по количество, в Югоизточна България придружени и с гръмотевици. В планините ще вали сняг, а с понижението на температурите, привечер и през нощта срещу неделя, и в районите с надморска височина 700-800 метра, дъждът ще преминава в сняг. От север-северозапад, временно и от североизток, ще нахлува студен въздух и дневните температури ще се понижат значително: максималните ще са от 8-10 градуса в Западна България до 16-18 градуса в югоизточните райони. В неделя от запад валежите ще спират, но ще остане предимно облачно, ветровито и хладно. И в понеделник ще е ветровито, хладно, с променлива облачност, над западната половина от страната по-често значителна. Във вторник вятърът ще отслабне, облачността ще се разкъсва и временно ще намалява.